ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                       3-2-2021

Θ. Ξανθόπουλος προς Κικίλια για εξέλιξη της πανδημίας: Επιμένετε ότι δεν είχε πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας αλλά οι πολίτες; Γιατί δεν αναβαθμίσατε έγκαιρα την παροχή οξυγόνου του νοσοκομείου;-Αφωνία υπουργού, παντελής έλλειψη κυβερνητικού σχεδίου

Ερωτήσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις αστοχίες και τις παραλείψεις της κυβέρνησης όσον αφορά την θωράκιση του νοσοκομείου τη Δράμας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, απηύθυνε προς τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ξανθόπουλος, παρεμβαίνοντας κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την εξέλιξη της πανδημίας, από τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ και τον καθηγητή Σ. Τσιόδρα, διατύπωσε τις παρακάτω ερωτήσεις-παρατηρήσεις:

Κύριε Κικίλια, επιμένετε στην δήλωσή σας κατά την κορύφωση της πανδημικής κρίσης ότι δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας αλλά οι Δραμινοί; Γιατί δεν φροντίσατε να αναβαθμίσετε έγκαιρα την δυνατότητα παροχής οξυγόνου στο νοσοκομείο της πόλης μας; Τι σημαίνουν τα 275.000 ορφανά κρούσματα για την εξέλιξη της πανδημίας; Ποιες επιπτώσεις θα έχει η επικράτηση, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα,  των μεταλλάξεων του ιού; Που οφείλεται ο χαμηλός ρυθμός του εμβολιασμού;

Εντύπωση προκάλεσε ωστόσο η “αφωνία” του κ. Κικίλια, ο οποίος ουσιαστικά δεν απάντησε στις ερωτήσεις, αρκέσθηκε σε γενικές αναφορές για την πορεία του εμβολιασμού ενώ απέφυγε να δεσμευθεί για τον τρόπο, με τον οποίο η Κυβέρνηση σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το νέο διογκούμενο κύμα της πανδημίας.

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση και τις ερωτήσεις