ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                    4-2-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση δεν απάντησε στα κρίσιμα ερωτήματα που θέσαμε για την πορεία της πανδημίας-Συνεχίζει να πορεύεται χωρίς σχέδιο, τα βλέπει «όλα καλά».

«Ο υπουργός Υγείας αρνήθηκε να απαντήσει στα θέματα και τα κρίσιμα ερωτήματα που θέσαμε για την εξέλιξη της πανδημίας. Στη κυβέρνηση τα βρήκαν όλα καλά. Προφανώς θεωρούν επαρκή την πολιτική του βλέποντας και κάνοντας που ακολουθούν μέχρι τώρα».

Αυτά τόνισε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4, σχετικά με την χθεσινή ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τον υπουργό Υγείας. Β. Κικίλια, τον υφυπουργό Πολ. Προστασίας  Ν. Χαρδαλιά, τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα και τον καθηγητή Σ. Τσιόδρα, για τη πορεία της πανδημίας και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση πηγαίνει με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας. Δεν έχουν σχέδιο. Οι ιδεολογικές παρωπίδες τους δεν τους επιτρέπει να διαχειρισθούν αποτελεσματικά πολιτικές ενίσχυσης της δημόσιας υγείας», συμπλήρωσε.

«Ηλθον είδον και απήλθον.. Είχαμε ζητήσει ενημέρωση από τους αρμόδιους εδώ και δυο μήνες. Θέσαμε όλα τα θέματα. Απάντησε στο τέλος ο υπουργός Υγείας κ Κικίλιας, λέγοντας «τι καλά τα κάναμε και πόσο καλά θα πάνε όλα το επόμενο διάστημα. Δεν απάντησαν σε κανένα ερώτημα μας. Προφανώς δεν είχαν απαντήσεις να μας δώσουν», υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος.

«Κινηθήκαμε θεσμικά, ζητήσαμε να κληθούν και να πάρουν θέση οι πλέον αρμόδιοι. Εάν η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει, ή δεν θέλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της ο λαός κρίνει τη στάση της. Εχουμε ξανά πάνω από 1.000 κρούσματα, πεθαίνουν δεκάδες άνθρωποι καθημερινά, και για την κυβέρνηση όλα βαίνουν καλώς», υπογράμμισε.

Μιλώντας ειδικότερα για τη Δράμα που πλήρωσε βαρύ τίμημα από την πανδημία, σημείωσε με νόημα: «Δεν προνόησαν για την αναβάθμιση του συστήματος παροχής οξυγόνου, που είναι απαραίτητο για την κάλυψη των αναγκών σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας». Και πρόσθεσε πως ο κ. Κικίλιας αρνήθηκε προκλητικά να απαντήσει στο ερώτημα που του απηύθυνα εάν επιμένει στη προσβλητική δήλωσή του ότι δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο αλλά η πόλη της Δράμας και οι πολίτες της!

Ακόμη ο κ. Ξανθόπουλος, στηλίτευσε την επίπλαστη εικόνα αισιοδοξίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς, λέγοντας ότι δεν κινούνται με τους επιθυμητούς ρυθμούς.

Τέλος παρατήρησε ότι η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει εκτός της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων και μια επιτροπή δημόσιας υγείας από κρατικούς λειτουργούς, προσθέτοντας ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δεν εισηγήθηκε την απαγόρευση των διαδηλώσεων, όπως διατείνεται η κυβέρνηση.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης