ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                        3-4-2024

Θ. Ξανθόπουλος σε Πλεύρη: Συναινεί η ΝΔ στην παραπομπή του κ. Καραμανλή στον φυσικό του δικαστή για το έγκλημα των Τεμπών ή θα τον αμνηστεύσει εκ νέου;

  Ένα σαφές πλην αναπάντητο ερώτημα, όσον αφορά την στάση της ΝΔ στη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής Επιτροπής που θα παραπέμψει τον κ .Καραμανλή στο φυσικό του δικαστή για την διερεύνηση των ευθυνών του στο έγκλημα των Τεμπών, έθεσε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Αθ. Πλεύρη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος.

“Καταθέσαμε ένα σχέδιο κατηγορητηρίου για την σύσταση προανακριτικής για τον κ. Καραμανλή και θέλουμε την πολιτική δέσμευση σας . Αν συναινείτε στην παραπομπή του στον φυσικό δικαστή ή σκοπεύετε να τον αμνηστεύσετε εκ νέου”, τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος.

  “Ξέρουμε το πως πρέπει να κινηθούμε. Εάν δεν δεσμευτείτε ότι θα γίνει προανακριτική με στόχο να δικαστεί ο κ. Καραμανλής από τον φυσικό του δικαστή, δεν θα ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία. Και να μην ανησυχείτε. Ο καιρός γαρ εγγύς. Θα κατατεθεί η πρωτοβουλία όπως πρέπει και μέχρι τότε θα νιώθετε την ανάγκη να απολογείστε και να καλύπτετε έναν υπουργό για τον οποίο βοά η ελληνική κοινωνία και για τον οποίον δεν επιτρέπετε το αυτονόητο. Να κριθεί από τον φυσικό του δικαστή”, κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.