ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                               2-4-2024

Θ. Ξανθόπουλος στο One: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μακρά παράδοση αντιθεσμικών ενεργειών. Οφείλει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό για τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου, εξαπέλυσε ο βουλευτής Δράμας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο One. “H κυβέρνηση έχει μια μακρά παράδοση αντιθεσμικών ενεργειών. Η ιστορία παρακολούθησης των πολιτικών προσώπων, του μισού υπουργικού συμβουλίου, των στελεχών των ενόπλων δυναμεων, προέκυψαν από το πόρισμα της κατά Σύνταγμα αρμόδιας Αρχής, της ΑΔΑΕ. Το γεγονός ότι παραιτήθηκαν οι κ. Δημητριάδης και Κοντολέων, κάτι σημαίνει. Το γεγονός ότι άλλαξε τους συσχετισμούς στις ανεξάρτητες Αρχές της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ, είναι πρόβλημα. Μέγα πολιτικό θέμα είναι ότι διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, εκλογέων του εξωτερικού. Δεν πρέπει να απολογηθεί για όλα αυτά η κυβέρνηση”, τόνισε χαρακτηριστικά.

“Ο Στ. Κασσελάκης ζητώντας εκλογές θέτει το πολιτικό πρόβλημα προς την κυβέρνηση. Θυμίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε εκλογές 6 μήνες μετά΄τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Είναι νωπή η εντολή αλλά είναι και νωπές οι παραβιάσεις του κράτους δικαίου για τις οποίες οφείλει να απολογηθεί η κυβέρνηση”, συμπλήρωσε.  

   Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις για την ανάρτηση της κ. Ακρίτα σχετικά με την σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, σημείωσε μεταξύ άλλων: ότι η κ. Ακρίτα έθεσε πολιτικά ζητήματα σε σχέση με τον δημόσιο βίο της κ. Μ. Γκραμπόφσκι. Όπως είπε, όταν οι σύζυγοι δεν είναι σύζυγοι αλλά αξιοποιούν την σχέση τους με την εξουσία, οφείλουν να λογοδοτούν. Η κ. Ακρίτα δέχεται την άρση τη ασυλίας της για να μιλήσουν τα δικαστήρια.