ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19-2-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Σοβαρά προβλήματα στον εμβολιασμό Δραμινών πολιτών ηλικίας 75-79 ετών- Κατάθεση αναφοράς προς τον υπουργό Υγείας με αφορμή δημοσίευμα των «Χρονικών Δράμας»

Ο βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος κατέθσε προς τον υπουργό Υγείας ως αναφορά, δημοσίευμα της τοπικής ημερήσιας εφημερίδας «Χρονικά της Δράμας», με κεντρικό τίτλο: Πρόβλημα για πολλούς Δραμινούς με την πλατφόρμα εμβολιασμού – Ανέφικτα τα ραντεβού για τους 75-79».

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της  εφημερίδας, σύμφωνα με δηλώσεις φαρμακοποιών της πόλης, προκύπτει ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην εξασφάλιση ραντεβού για εμβολιασμό σε σημαντικό αριθμό πολιτών της Δράμας, κυρίως στην ηλικιακή ομάδα των 75 -79 ετών.

Όπως τονίζουν οι φαρμακοποιοί, «δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες τους να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και να τους κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό μέσω της ειδικής πλατφόρμας, αυτό δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Στην πραγματικότητα, δεν έχει κλειστεί κανένα ραντεβού για τους πολίτες ηλικίας 75-79, σημειώνουν.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις πάντα των φαρμακοποιών, η ένδειξη που λαμβάνουν προσπαθώντας να κλείσουν ραντεβού είναι ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο σε αυτό το εμβολιαστικό κέντρο. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα εμβολιαστικά κέντρα του νομού.

Οι φαρμακοποιοί αποδίδουν μάλιστα την δυσλειτουργία αυτή, στην έλλειψη διαθέσιμων εμβολίων!

Ο κ. Ξανθόπουλος με την αναφορά του, ζητά από τον υπουργό Υγείας να εξηγήσει γιατί παρουσιάστηκαν τα συγκεκριμένα προβλήματα, εάν υπάρχει έλλειψη εμβολίων καθώς και να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να καταστεί λειτουργική η πλατφόρμα εμβολιασμών και για τους Δραμινούς πολίτες ηλικίας 75-79 ετών.

Επισυνάπτεται το δημοσίευμα