ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20-2-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Υπάρχει πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης στην υπόθεση Λιγνάδη-Εάν δεν τον ήξεραν ούτε η κ. Μενδώνη, ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ποιός τον πρότεινε για το Εθνικό Θέατρο;

Πολύ σοβαρό θέμα χαρακτήρισε την υπόθεση Λιγνάδη, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών». «Ο επικεφαλής Εθνικού θεάτρου είναι μια νευραλγική θέση, η οποία είχε προκηρυχθεί με δημόσιο διαγωνισμό από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όμως η κ. Μενδώνη κατήργησε την προκήρυξη και διόρισε τον κ. Λιγνάδη καλλιτεχνικό διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο χωρίς διαγωνισμό», τόνισε.

«Εδώ δεν μιλάμε για κάποια καλλιτεχνική αποτυχία. Υπάρχει μια σκοτεινή διαδρομή, για την οποία πρέπει να βγουν όλα στο φως», συμπλήρωσε ο κ. Ξανθόπουλος και υπογράμμισε με έμφαση:

«Υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης. Οφειλε να ξέρει ποιόν βάζει επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου. Δεν τον ήξερε η κ. Μενδώνη, δεν τον ήξερε ο κ. Μητσοκάκης. Τότε ποιός τον πρότεινε να αναλάβει τον κορυφαίο θεατρικό θεσμό της χώρας;».

Απαντώντας σε ερώτηση για την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα και την κοινή δήλωση με τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Χρ. Σπίρτζη, ο κ. Ξανθόπουλος, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι τα δικαιώματα σε ένα κράτος δικαίου ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Και πρόσθεσε: «Η δημοκρατία είναι συμπεριληπτική, μεγάθυμη, δεν εκδικείται. Δεν θα προσφέρει τίποτα σε κανέναν ο θάνατος ενός απεργού πείνας. Φοβάμαι ότι υπάρχει εδώ μια εκδικητική μεταχείριση του συγκεκριμένου κρατούμενου, με αποτέλεσμα να μην τηρεί η κυβέρνηση τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα που η ίδια άλλαξε πρόσφατα».