Το πρόβλημα τού νοσοκομείου αντικατοπτρίζει την γενικότερη κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας και δεν αφορά μόνο τη Δράμα. Είναι ένα ζήτημα γενικό που έχει σχέση με την υποβάθμιση του ΕΣΥ από την πλευρά της κυβέρνησης, τόνισε μιλώντας χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε και πρόσφατα το Νοσοκομείο Δράμας και είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους.

Όπως είπε ο κ. Ξανθόπουλος τα προβλήματα των νοσοκομείων προκύπτουν από την επιλογή της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση έχει κάνει μια στρατηγική επιλογή εκτιμώντας ότι το ΕΣΥ είναι κοστοβόρο και ότι ο ιδιωτικός τομέας τα κάνει όλα καλύτερα και φθηνότερα. Είδαμε ότι στην περίοδο της πανδημίας το ΕΣΥ λειτούργησε ουσιαστικά ως σύστημα μιας νόσου και νοσηλείας ασθενών με covid. Όλα τα υπόλοιπα πήγαν στους ιδιώτες. Αντί να μπει δυναμικά ο ιδιωτικός τομέας και να ενι-σχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, πρακτικά έγινε το αντίθετο. Αυτό που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Δράμας το αντιμετωπίζουν πολλά νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα και εδώ να θυμίσω ότι στο Ηράκλειο πολύ πρόσφατα έγινε μια μεγάληκινητοποίηση για την απαξίωση του νοσοκομείου» τόνισε.

Απέναντι στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον χώροτης Δημόσιας Υγείας η τοπική κοινωνία πρέπει να ενεργοποι- ηθεί σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ξανθόπουλος επισημαίνοντας: «Αυτό που εμείς οφείλουμε να κάνουμε ως τοπική κοινωνία, βουλευτές και αυτοδιοικητικοί είναι να πιέσουμε κατά το δυνατόν έτσι ώστε οι πολύ μεγάλες ανάγκες να αντιμετωπιστούν με κάποιες πολύ γρήγορες προσλήψεις στο νοσοκομείο. Ο χαρακτηρισμός του Νοσοκομείου Δράμας ως άγονου, ενδεχομένως να είναι μια λύση για την επίσπευση των προσλήψεων και των διαδικασιών. Οι πολίτες όμως θα πρέπει να ξέρουν πολύ καθαρά ότι δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση, αν δεν υπάρξει μια γενναία αλλαγή πολιτικής με χρηματοδότηση του ΕΣΥ με προσλήψεις μαζικές και κυρίως προσλήψεις που ανταποκρίνονται στη σοβαρότητα του λειτουργήματος και στο επίπεδο γνώσεων των γιατρών. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ είχαμε προτείνει η χρηματοδότηση να φθάσει πάνω από 7% του προϋπολογισμού που είναι και ο μέσος όρος στην ΕΕ. Καθήκον μας είναι να πιέζουμε την κυβέρνηση, αλλά και να στεκόμαστε δίπλα στην κοινωνία διεκδικώντας τις βέλτιστες λύσεις στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ο δρόμος του αγώνα είναι μπροστά μας και καλούμαστε να τον διαβούμε όλοι μαζί απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που έχει άλλες επιλογές».

Υπενθυμίζεται ότι για τα προβλήματα του νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα συνάντηση εκπροσώπων φορέων που προκάλεσε ο Εμπορικός Σύλλογος της Δράμας προκειμένου να εξεταστούν τρόποι αντιμετώπισης των γνωστών προβλημάτων πουαφορούν κυρίως την στελέχωση του Νοσοκομείου Δράμας.