ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                               4-12-2021

Θ. Ξανθόπουλος στην Ένωση Εισαγγελέων: Απαιτείται διαφορετική αντιμετώπιση των λειτουργών της Δικαιοσύνης από την πολιτεία-Χρειάζεται θεσμική συνεργασία με τους εκπροσώπους τους και συναίνεση για την επίλυση των προβλημάτων

Την ανάγκη να υπάρξει η απαιτούμενη θεσμική συνεργασία των εκπροσώπων των δικαστικών και εισαγγελικων λειτουργών με την πολιτεία ώστε να αντιμετωπισθούν με συναίνεση, τα πολλά και χρόνια προβλήματα στην απονομή της δικαιοσύνης,  επεσήμανε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλο  Ξανθόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό  που απηύθυνε στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα.

«Απαιτείται διαφορετική αντιμετώπιση των λειτουργών της  δικαιοσύνης από την Πολιτεία. Αντιμετώπιση που ξεκινά από την θεσμική συνεργασία με τους εκπροσώπους των Δικαστών & Εισαγγελέων και φθάνει μέχρι και την αντιμετώπιση των επί μέρους προβλημάτων, τόνισε, μεταξύ άλλων κ. Ξανθόπουλος. Σημείωσε επίσης ότι η δικαστική ανεξαρτησία δεν είναι μια τυπική διακήρυξη, αλλά ένα ουσιαστικό διαρκές αίτημα και ζητούμενο,  προθέτοντας ότι το στοίχημα για τη δικαιοσύνη –και γενικότερα για την κρατική εξουσία– στα χρόνια που έρχονται θα είναι να υπερασπιστεί επιτυχώς το δημόσιο χώρο και τα δημόσια αγαθά από την επέλαση αδηφάγων ιδιωτικών συμφερόντων.

Μιλώντας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δικαιοσύνη, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού που αποτέλεσε  πρωταρχική επιλογή για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την υποστελέχωση της,  που αποτελεί βαρίδιο και για την αντιμετώπισή της προκηρύχθηκαν  περίπου 1.000 προσλήψεις δικαστικών Υπαλλήλων από την προηγούμενη κυβέρνηση και μάλιστα εν μέσω μνημονιακών υποχρεώσεων. Οσον αφορά τις καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης που, όπως είπε, αποτελεί χρόνια παθογένεια  που μειώνει το κύρος της, υπογράμμισε ότι απαιτείται συναίνεση, μακροχρόνιος σχεδιασμός και ενίσχυση με επί πλέον πόρους, υλικούς και ανθρώπινους.

Επισυνάπτεται ο χαιρετισμός