ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                          20-9-2023

Θ. Ξανθόπουλος στην Ertnews: Δεν τίθεται θέμα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ-Το κρίσιμο είναι η σύνθεση των απόψεων μετά τις εκλογές χωρίς αποκλεισμούς

Δεν τίθεται θέμα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα, είπε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην Ertnews. Και συμπλήρωσε: “To θεωρώ αυτονόητο ότι δεν θα φύγει κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για όλους εμάς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι μας. Είναι αυτονόητο ότι θα μείνουμε. Για μένα το μείζον, είναι να υπάρχει σύνθεση μεταξύ των δύο απόψεων μετά τις εκλογές. Γιατί αυτός που θα ηγηθεί θα πρέπει να φροντίσει να υπάρχουν συνθέσεις που να τροφοδοτήσουν την δυναμική που αποκτήσαμε από τη μαζική συμμετοχή των πολιτών καθώς και να μην υπάρχουν αποκλεισμοί και διαφοροποιήσεις άλλου τύπου”.

   Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις άλλων στελεχών ότι πρέπει να μιλήσει ο Αλ. Τσίπρας, ο κ. Ξανθόπουλος επεσήμανε χαρακτηριστικά: “Το τι θα κάνει αφορά τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Εκείνος γνωρίζει καλύτερα τι πρέπει να κάνει. Δεν μπορώ να πω εγώ τι πρέπει να κάνει. Γίνεται όμως όλη αυτή η συζήτηση εξ ονοματός του χωρίς ο ίδιος να δώσει την παραμικρή αφορμή”.

    Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις για την ένταση που υπάρχει, παρατήρησε ότι είναι μια ένταση προεκλογική που δεν αφορά όμως τους ίδιους τους υποψηφίους. “Η άποψη της κ. Αχτσιόγλου για θολά νερά είναι πολιτική κριτική. Δεν έχει εκτραπεί ούτε η Εφη Αχτσιόγλου ούτε ο Στέφανος Κασσελάκης. Υπάρχει ωστόσο μια λυσσαλέα επίθεση εναντίον της κ. Αχτσιόγλου με αφορμή ένα υποτιθέμενο sms. Υπάρχει μια ολόκληρη φιλολογία για επεισόδια στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Αλέξη Τσίπρα, που δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να πάρει θέση”, σημείωσε.