ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                21-9-2023

Θ. Ξανθόπουλος στον Real fm: Οι πολίτες ζητούν έναν ΣΥΡΙΖΑ ισχυρό, που να εκφράζει τις αγωνίες τους και με πρόταση εξουσίας απέναντι στη ΝΔ του Μητσοτάκη. Γι αυτό χρειάζεται σύνθεση απόψεων-Αυτό είναι το διακύβευμα της επόμενης μέρας

“Εχω εμπιστοσύνη στο πολιτικό κριτήριο και των δύο υποψηφίων αλλά και του στελεχιακού δυναμικού γιατί η μαζική συμμετοχή μας έδωσε μια ώθηση που δεν περιμέναμε και μας κατέστησε πρωταγωνιστές των εξελίξεων στην αντιπολιτευη. Για μένα το μείζον δεν είναι ποιός θα εκλεγεί αλλά το διακύβευμα του ισχυρού ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας που θα είναι σε θέση να εκφράσει τις αγωνίες των πολιτών και να διατυπώσει μια πρόταση εξουσίας απέναντι στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Αυτό είναι το καλύτερο επουλωτικό”, επεσήμανε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στον Real fm και τον Ν. Χατζηνικολάου.

“Αυτός που θα εκλεγεί έχει την πρώτη ευθύνη για να επιτύχει μια σύνθεση , μια σύγκλιση των δύο σημαντικών υποψηφιοτήτων. Είμαστε δύσκολα και πολιτικά και οργανωτικά αλλά η συμμετοχή και η ώθηση του κόσμου θα μας δώσει το καύσιμο για να αντιμετωπίσουμε θετικά την επόμενη μέρα”, συμπλήρωσε.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τον Στ. Κασσελάκη, σημείωσε: “Έχω τη γνώμη ότι έχει υπερτονιστεί το επικοινωνιακό του χάρισμα. Δεν έχουν φτάσει με ενάργεια και επάρκεια οι καθαρές πολιτικές του θέσεις. Αυτο είναι μια πολιτική κριτική. Αλλά το αποτέλεσμα της λαϊκής ψήφου θα αναδείξει τον επικεφαλής. Θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει πολύ γρήγορα τον βηματισμό που απαιτούν οι πολίτες και η θέση μας στο πολιτικό οικοδόμημα. Είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση, είμαστε ένα μεγάλο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη και πρέπει πολύ γρήγορα να ανασυνταχθούμε και να ανταποκριθούμε στις ευθύνες. Γι αυτό μιλάω για σύγκλιση. Εχουμε δύο υποψηφιότητες με εντελώς διαφορετικά πολιτικά και ποιοτικά χαρακτηρστικά, Η Εφη Αχτσιόγλου προέρχεται από τα σπλάχνα του κόμματος και ο Στ.Κασελάκης από τα σπλάχνα της κοινωνίας. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μια σύζευξη”, υπογράμμισε.

“Ζούμε στιγμές ιστορικές, ένα σημείο τομής στη σύγχρονη πολιτική ιστορία. Μέχρι τώρα η δημιουργία κομμάτων και η εναλλαγή στην ηγεσία γινόταν μέσα από δρομολογημενες διαδικασίας και πάντα από το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό. Τώρα έχουμε το φαινόμενο να έρχεται ένας άνθρωπος παντελώς άγνωστος και μέσα σε 20 μέρες να γίνεται η κυρίαρχη προσωπικότητα, η οποία καταγράφεται με ολιγόλεπτα βίντεο και με παρουσία σε διάφορες περιοχές. Είναι ένα ζητημα αυτό αλλά είμαι επιφυλακτικός, όχι αρνητικός. Εχουν αλλάξει οι εποχές, μας έχουν ξεπεράσει τα πράγματα εμάς που είμαστε στην Αριστερά από την μεταπολίτευση και πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που συναρπάζει τόσο κόσμο. Στεκομαι κριτικά απέναντι σε αυτό το φαινόμενο. Θεωρώ ωστόσο αδιανόητο όποιος εκλεγεί να πει οτι σας αγνοώ και προχωράω μόνος. Θεωρώ ότι όλοι μας θα συνεισφέρουμε για να φτιάξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας περιόδου. Αυτό ζητά η κοινωνία και οι πολίτες που ήρθαν στις κάλπες. Ζητούν ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρό, γιατί τα κόμματα είναι πυλώνες της δημοκρατίας”, κατέληξε.