ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                               16-4-2022

Θ. Ξανθόπουλος στο Action 24:  Ενίσχυση της σχέσης μας με την κοινωνία και ανανέωση των πολιτικών μας φέρνει το 3ο Συνέδριο-Τομή στη λειτουργία μας η εκλογή Προέδρου και Κ.Ε από τα μέλη

    «Σημαντική στιγμή στη προσπάθεια να ενισχύσουμε την επαφή μας με τον κόσμο και να ανανεώσουμε το πολιτικό του οπλοστάσιο», χαρακτήρισε το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος, Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Μιλώντας στο Action 24, τόνισε ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση των μελών και την ισότιμη εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών στα όργανα, αποτελούν τομή στην κομματική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

    Ο κ. Ξανθόπουλος, αποκάλεσε εμβληματική στιγμή την συμφωνία των Πρεσπών καθώς δίνει το στίγμα της προοδευτικής πολιτικής. «Κατέδειξε το στρατηγικό βάθος της επιλογής και είχε θετικό αποτύπωμα για τη χώρα. Είμαστε περήφανοι και για τη συμφωνία των Πρεσπών, θεωρούμε η επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να την τηρήσει και να την τιμήσει, μας δικαιώνει», συμπλήρωσε.  

       «Ζητήσαμε να έρθει στη Βουλή η ΡΑΕ να ενημερώσει για το θέμα των τιμών ενέργειας. Κοινό αίτημα όλης της αντιπολίτευσης είναι να ελεγχθούν τα κέρδη των παρόχων ενέργειας», είπε, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων, υπογράμμισε ότι αποτελούν τραγέλαφο, βατερλώ και ομολογία αποτυχίας για την κυβέρνηση, οι συνεχείς ρυθμίσεις Χατζηδάκη.

       «Πήραμε μια χώρα καθημαγμένη αλλά καταφέραμε να τη βγάλουμε από τα μνημόνια, να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό, να αφήσουμε 37 δις ευρώ αποθεματικό, να ρυθμίσουμε το χρέος σε βάθος 15ετίας. Η χώρα πτώχευσε από τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.  Σήμερα, υπάρχει απόθεμα πολιτικής εμπειρίας και στη δεύτερη φορά αριστερά ξέρουμε ότι οι δυνατότητες της χώρας και οι δικές μας είναι διαφορετικές. Οι εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική και εκεί όλοι θα κριθούμε», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.

      Δείτε το βίντεο εδώ

Από 1.22’ 10, 1. 41’ 40, 1.57’ 20’’