ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                  4-2-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Η πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία ευνοεί μόνο τα μεγάλα εισοδήματα-Εχει μεγάλες ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας

     Σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στην ακρίβεια και την πανδημία, εξαπέλυσε μιλώντας στο Αction 24 και την εκπομπή Briefing, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

   «Χάνονται καθημερινά 100 συνάνθρωποί μας αλλά η κυβέρνηση για να αποσείσει τις ευθύνες της το αντιμετωπίζει περίπου ως φυσικό φαινόμενο. Ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 5,1%, τα χρήματα των νοικοκυριών τελειώνουν από την 3η βδομάδα, και  μας λένε ότι πρόκειται για αυτονόητη εξέλιξη Τους λέμε μειώστε τον ΕΦΚ στα καύσιμα και μας αποκαλούν λαϊκιστές. Τους ζητάμε να μειώσουν τον ΦΠΑ στο ψωμί και τα τρόφιμα, μας λένε δεν αντέχει η οικονομία. Μειώνουν όμως τον ΕΝΦΙΑ για τα μεγάλα εισοδήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθόπουλος.

      Σχολιάζοντας την ανακοίνωση μείωσης του ΕΝΦΙΑ, σημείωσε με νόημα: «Πρέπει να δούμε εδώ, ότι αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες για την μεγάλη πλειοψηφία ακινήτων, με αποτέλεσμα η μείωση να μοιάζει με προπέτασμα καπνού αφού στην ουσία δεν ωφελείται η μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών. Εμείς το 2018 μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%  για τους πιο αδύναμους. Το ερώτημα είναι ποιος ωφελείται. Η οριζόντια μείωση που ακολουθεί η κυβέρνηση, πλήττει τους ασθενέστερους. Το ίδιο ισχύει και με την κατάργηση του φόρου γονικής παροχής έως 800 000 ευρώ, με την οποία ωφελούνται κυρίως οι προνομιούχοι έχοντες».

     Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συμμαχήσει με τον κόσμο της εργασίας και όλα τα κοινωνικά στρώματα που δοκιμάζονται, ώστε να δοθεί τέλος στην διακυβέρνηση της ΝΔ. Αν στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με την απλή αναλογική,  ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα, θα υπάρξει προοδευτική διέξοδος στη χώρα, κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.

    Δείτε το βίντεο εδώ

Από 1.00.1’,’  1’. 15’.10’’