ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                  5-2-2022

Θ. Ξανθόπουλος στο Kontra: Εκφράσαμε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την ανησυχία μας για την διαφορετική σελίδα στη Πράξη αρχειοθέτησης Γεωργιάδη που ο ίδιος κατέθεσε στη Βουλή-Ουδείς είχε μιλήσει για Ορθή Επανάληψη

     Για το λόγο της επίσκεψης που πραγματοποίησε μαζί με την Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ολγα Γεροβασίλη, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων που κάνει λόγο για Ορθή Επανάληψη της Πράξης αρχειοθέτησης του κ. Γεωργιάδη, μίλησε στο Κόντρα , ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

    «Δεν μπορούμε να μπούμε στην ουσία. Μεταφέραμε στον κ Πλιώτα την αγωνία και την ανησυχία μας, για μια εισαγγελική διάταξη που εμφανίζεται με δύο διαφορετικές εκδοχές και υπογραφές. Ο κ. Γεωργιάδης έφερε στη Βουλή συμπληρωματικά, μια σελίδα, που δεν ήταν ταυτόσημη με την προηγούμενη. Επισημάνθηκαν τα ζητήματα αυτά και κανείς εδώ και μέρες δεν είπε ότι πρόκειται για Ορθή επανάληψη συνολικά της Πράξης Αρχειοθέτησης. Τώρα για πρώτη φορά το θέτει με την ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων. Διεξήγαγε κάποια έρευνα η Ένωση και ενημερώθηκε από τον εισαγγελέα ότι πρόκειται για Ορθή Επανάληψη;», είπε και πρόσθεσε:

    «Στη Βουλή ήρθε μόνο μια σελίδα. Δεν ήρθε όλο το σώμα της Ορθής Επανάληψης. Εμείς το θέσαμε θεσμικά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και παρεμβαίνει με ανακοίνωση της η Ένωση Εισαγγελέων, θεωρώντας ως περίπου δεδομένο ότι είναι γνωστό σε όλους, ενώ δεν ήταν γνωστό σε κανέναν ότι υπήρξε Ορθή Επανάληψη της Πράξης Αρχειοθέτησης. Εμείς δεν την έχουμε δει. Αρκούμαστε στα όσα λέει η Ένωση Εισαγγελέων, γιατί όταν πήγαμε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δεν υπήρχε θέμα Ορθής Επανάληψης. Υπήρχε ένα φύλο ξεχωριστό, ορφανό που ήταν σε σαφή απόσταση από το προηγούμενο σώμα της Πράξης αρχειοθέτησης. Φαντάζομαι ο κ. εισαγγελέας θα αναλάβει κάποια πρωτοβουλία ενημέρωσης».

     Τέλος, αφού διευκρίνισε ότι δεν επιτρέπεται να ελεγχθεί κοινοβουλευτικά η απόφαση αρχειοθέτησης, επεσήμανε: «Είναι άλλο πράγμα η πολιτική συζήτηση και οι απορίες που μπορεί να προκαλούνται στη κοινή γνώμη και άλλο η νομική πραγματικότητα. Υπάρχει μια πράξη αρχειοθέτησης με την οποία η δικογραφία μπήκε στο αρχείο. Αν οψέποτε προκύψουν νέα στοιχεία ενδεχομένως να ανασυρθεί. Αυτό είναι το γεγονός. Ο κάθε πολίτης βεβαίως μπορεί να έχει την άποψη του, εφόσον είναι πλέον δημόσιο το συγκεκριμένο έγγραφο».

    Επισυνάπτονται βίντεο