ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                23-3-2022

Θ. Ξανθόπουλος στο ΑΡΤ tv: Ως εδώ και μη παρέκει-Ο μέσος εργαζόμενος αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς ενέργειας και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα

    «Πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα πράγματα έφτασαν στο ως εδώ και μη παρέκει. Ενας εργαζόμενος με μέσο μισθό είναι αδύνατον να πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος. Η κυβέρνηση με τις πολιτικές της τροφοδότησε μια αύξηση τιμών που ξεκίνησε τον Οκτώβριο αλλά έφτασε πλέον σε εκρηκτικό σημείο», τόνισε μιλώντας στο ΑΡΤ tv και την εκπομπή «χωρίς Χρώμα», ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης Θ. Ξανθόπουλο. Και συμπλήρωσε:

     «Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει. Είναι ορίτζιναλ νεοφιλελεύθερη. Αφησε τις εταιρείες να χειρίζονται κατά το δοκούν την αγορά ενέργειας. Πιστεύει ότι η αγορά θα αυτορυθμιστεί. Επίσης έχει ευθύνη γιατί δεν λειτουργεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού». Ο κ. Ξανθόπουλος, ανέφερε επίσης ότι ο Μακρόν που δεν είναι αριστερός, καθόρισε στο 70% την φιξαρσιμένη τιμή στην ενέργεια, ενώ έβαλε πλαφόν και στα καύσιμα. «Εσείς δεν κάνετε τίποτα. Ενδιαφέρεστε για τους μετόχους της ΔΕΗ και εμείς για το κοινωνικό αγαθό», είπε.

   Για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την στάση της κυβέρνησης ανεφερε, μεταξύ άλλων:

–  Εχει πυκνώσει ο ιστορικός χρόνος. Είναι καταφανές ότι υπάρχει εισβολή της Ρωσίας σε μια ανεξάρτητη χώρα και καταπατώνται οι αρχές του διεθνούς δικαίου. Αλλάζει άρδην η γεωπολιτική ισορροπία.

–  Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε μόνος του και επαίρεται γι’ αυτό, να στείλει συμβολικό οπλισμό στην Ουκρανία. Διέσπασε μια πολιτική χρόνων, όπου η χώρα δεν αναμιγνυόταν ενεργά σε στρατιωτικές ενάργειες, αλλά συνέδραμε με υποστηρικτικές δομές. Σε πείσμα της παράδοσης που δημιουργήσαμε πολλά χρόνια.

–  Η χώρα που είχε παραδοσιακές ιστορικές σχέσεις με τη Ρωσία, απονομιμοποιήθηκε ως χώρα γέφυρα μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας.

– Κατέρρευσε η ανάλυση της ΝΔ για τον απομονωμένο Ερντογάν, ο οποίος πλέον επιδιώκει να παίξει ρόλο εγγυήτριας δύναμης στην Ουκρανία.

     Δείτε εδώ

Από  9’.54’, 40’.00’’