ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                               4-3-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης απαξιώνει και καταργεί το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών-Αρνείται μέτρα για την ανακούφιση της κοινωνίας από την ακρίβεια

   «Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε μόνος του την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία. Aπαξιώνει την διαδικασία των συμβολισμών που έχει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Είναι μείζον θέμα ότι παγιωμένες διαδικασίες στο κοινοβουλευτικό σύστημα που δίνουν και μηνύματα και έξω από τη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης  τις καταργεί μονομερώς. Είναι ένα ακόμη σημάδι αυταρχισμού αλλά και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Και το χρεώνεται αποκλειστικά ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του Blue Sky.

    O κ. Ξανθόπουλος επανέλαβε ότι είναι λάθος η αποστολή πολεμικού οπλισμού στην Ουκρανία. «Μπορούσαμε να στείλουμε υποστηρικτικά υγειονομικό υλικό, αλεξίσφαιρα, όχι όμως όπλα.  Μιλάμε για μια κίνηση υψηλού συμβολισμού. Δεν αλλάζει το ισοζύγιο του πολέμου. Ακριβώς επειδή υπάρχουν Έλληνες εκεί, έπρεπε να διατηρήσουμε την δυνατότητα παρέμβασης που έχουμε. Έκανε λάθος ο κ. πρωθυπουργός γιατί δεν είμαστε σαν τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Έχουμε ανθρώπους ελληνικής καταγωγής, στην εμπόλεμη περιοχή», σημείωσε.

     Χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά απαράδεκτη και καταδικαστέα την αναθεωρητική στάση και την εισβολή της Ρωσίας σε ανεξάρτητο κράτος και ζήτησε να σταματήσει τώρα ο πόλεμος. «Σαφώς είμαστε υπέρ των κυρώσεων. Έχουμε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και εισβολή σε ξένη χώρα και οι κυρώσεις είναι αυτονόητες. Εγκαλούμε τη κυβέρνηση ότι δεν κατάφερε να επιβληθούν κυρώσεις για τις παραβιάσεις της Τουρκίας», υπογράμμισε.

       Αναφερόμενος στα οικονομικά, είπε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι εκτεθειμένη και υποφέρει από την ακρίβεια, ενώ τα σωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία σε ότι αφορά την οικονομία επιβαρύνονται από τον πόλεμο, «Καταθέσαμε τροπολογία για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα αλλά την απέρριψε η κυβέρνηση. Δεν αρκούν τα λόγια, χρειάζονται αποφάσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να χτυπήσει την ακρίβεια στη πηγή. Να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα και τον ΦΠΑ στα είδη ευρείας κατανάλωσης, να αυξήσει την αγοραστική δύναμη των πολιτών, αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό. Να ληφθεί υπόψη και ο πολύ υψηλός πληθωρισμός., γιατί οι όποιες επιμέρους ενισχύσεις διαλύονται στις μυλόπετρες των αυξήσεων βασικών ειδών και της ενέργειες. Δεν θέλει όμως να χαλάσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων» συμπλήρωσε.

   Σχολιάζοντας τέλος την κίνηση του πρωθυπουργού να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του κ. Χρυσοχοϊδη, είπε ότι δίνει λαβή για σκέψεις εκλογών και πρόσθεσε με νόημα: «Θεωρώ επίσης ότι ανακοίνωσε ένα βαρύ χαρτί της παλιάς κεντροαριστεράς του ΠΑΣΟΚ, γιατί βλέπει ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει διεισδυτικότητα σε ψηφοφόρους που τον ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές και θέλει να βάλει φραγμό σε αυτή τη διαρροή».

Δείτε το βίντεο

Από 22.40’’, 30.08’’, 41’ 25’’, 48’ 20’’  51. 50’’, 1.01.30