ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                          17-10-23

Θ. Ξανθόπουλος: Η ετυμηγορία των αυτοιδιοικητικών εκλογών πρώτη ήττα του συστήματος Μητσοτάκη- Σαφής η προίκα που μας αφήνουν-Ανάγκη για όσμωση, συνεργασία και συναντίληψη των προοδευτικών δυνάμεων

Ως πρώτη ήττα του συστήματος Μητσοτάκη, όχι μόνο της κυβέρνησης, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του β΄γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο βουλευτής Δράμας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο “Επικοινωνία Fm”. Οπως πρόσθεσε, το αποτέλεσμα δίνει μήνυμα για την ανάγκη όσμωσης, συνεργασίας και συναντίληψης των προοδευτικών δυνάμεων. “Αυτό που φαινόταν περίπατος Μπακογιάννη έγινε το βατερλώ ενός ολόκληρου καθεστώτος. Εχει προσωπικό παραλήπτη στο Μαξίμου, είναι ετυμηγορία κατά του συστήματος Μητσοτάκη. Ειναι σαφής η προίκα που μας αφήνουν οι αυτοδικοικητικές εκλογές, αλλά δεν θέλω να κάνω μηχανιστική μεταφορά στις ευρωεκλογές”, τόνισε.

   Οπως εξήγησε “ήταν η δυναμική του κόσμου. Μετά την εμβληματική κίνηση Ζαχαριάδη να παράσχει στήριξη στον κ. Δούκα, οι πολίτες είδαν ότι δημιουργείται μια δυναμική και θεώρησαν ότι αξίζει το κόπο να στρατευθούν. Είδατε το σημαίνει ελπίδα στη πολιτική… Η πολιτική βουλιμία του κ. Μητσοτάκη για 13 στις 13 περιφέρειες, προκάλεσε επίσης τα αντανακλαστικά των πολιτών…  Εξάλλου ο κ. Μπακογιάννης ήταν έναν κακός δήμαρχος.. Αλλά και η θεσμική δυσανεξία, να το πω έτσι, της ΝΔ προς τους δημάρχους και περιφερειάρχες ότι δεν θα πάρουν κονδύλια ώθησε τους πολίτες να στείλουν στο Μαξίμου και κ. Μητσοτάκη το μήνυμα ότι δεν μπορεί να διαχειρίζεται τη χώρα όπως το μαγαζί του”, συμπλήρωσε.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι το Συνέδριο πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν αλλά όχι βιαστικά και πρόχειρα, γιατί έχουν γίνει κοσμογονικές αλλαγές. “Θα βγάλουμε συμπεράσματα και από το Συνέδριο και από τις επικείμενες Ευρωεκλογές. ‘Εχουμε όμως ωριμάσει από την διπλή ήττα και πρέπει να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη κοινωνία, τα ευρύτερα λαικά στρώματα που επιχειρούμε να εκφράσουμε Δεν περισσεύει κανείς. Θεωρώ οτι θα βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις και συναινέσεις ώστε ενωμένοι να προχωρήσουμε, όπως έχει αποφασίσει η πλειοψηφία που ανέδειξε πρόεδρο τον Στ. Κασσελάκη. Αλλά και η πολιτική απόφαση του Συνεδρίου θα είναι εφαλτήριο για να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο στόχο του που είναι η αποδόμηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε δύναμη κυβερνητικής αλλαγής”. κατέληξε.