ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                         10-3-2023

Θ. Ξανθόπουλος στο Κόκκινο: Μας ανησυχεί η καθυστέρηση της ανακρίτριας να επισκεφθεί τις έδρες ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Ηellenic Train για να συλλέξει στοιχεία

   Tην ανησυχία του για την καθυστέρηση της ανακρίτριας να κινηθεί ταχύτατα προκειμένου να μην καταστραφούν και να συλλεγούν τα απαραίτητα στοιχεία, με δεδομένο ότι οι διοικήσεις του ΟΣΕ και του ΕΡΓΟΣΕ αν και παραιτήθηκαν παρέμειναν επί δέκα ημέρες στις θέσεις τους, εξέφρασε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο μεσημεριανό μαγκαζίνο του Κόκκινου με την Κατ. Ακριβοπούλου.

    “Δεν γίνεται δέκα μέρες μετά, να μην έχουν πρόσβαση  στη δικογραφία οι συγγενείς των θυμάτων. Επίσης ενώ σε όλες τις περιπτώσεις η ταχύτητα και η μυστικότητα συλλογής στοιχείων είναι καθοριστικές παράμετροι για να έχουμε τα πραγματικά  δεδομένα της υπόθεσης, εδώ και 10 μέρες η ανακρίτρια δεν έχει επισκεφθεί την έδρα του ΟΣΕ, του ΕΡΓΟΣΕ και της Hellenic Train, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε αν υπάρχουν ακόμη εκεί στοιχεία», τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος. Και πρόσθεσε:

    «Αν και  εδώ και δέκα μέρες έχουν παραιτηθεί οι επικεφαλής του ΟΣΕ και του ΕΡΓΟΣΕ, εξακολουθούσαν να παραμένουν στο χώρο τους και να έχουν απεριόριστη πρόσβαση στα στοιχεία. Και ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι θέλει. Αυτά είναι πολύ σοβαρά πράγματα και δεν μπορούμε να τα αγνοήσουμε. Πρέπει όλοι να κινηθούμε θεσμικά γιατί η κοινωνία απαιτεί να μάθει τι έχει γίνει και ποιος φταίει», υπογράμμισε.

    «Ο χρόνος των δέκα ημερών που παρέμειναν στις θέσεις τους οι παραιτηθέντες είναι πολύς, και μας επιτρέπει βασίμως να πιθανολογήσουμε ότι είχαν πρόσβαση σε όποιο υλικό έκριναν, Κάνουμε σκέψεις που μας καθιστούν ανήσυχους για την περαιτέρω πορεία της ανάκρισης. Μιλάμε για την καθυστέρηση της ανακρίτριας να συλλέξει τα στοιχεία, γιατί ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να κινηθεί αθόρυβα και ταχύτατα», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.