ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                         19-4-2023

Θ. Ξανθόπουλος στο Κόκκινο: Στα θέματα έμφυλης βίας είμαστε με τα θύματα-Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντέδρασε ακαριαία στην καταγγελία για Γεωργούλη σε αντίθεση με ότι έκανε η ΝΔ σε ανάλογες περιπτώσεις-Ζητάμε την εντολή του ελληνικού λαού για να αλλάξουμε την πραγματικότητα που είναι αναντίστοιχη με τα δικαιώματα και τις ελπίδες του

  Ως σημαντική ώθηση στη μάχη για αύξηση της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην περιοχή της Δράμας, χαρακτήρισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο, την επίσκεψη και ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, σήμερα στη Δράμα. Οπως είπε η παρουσία του έχει κινητοποιήσει ευρύτερες δυνάμεις.

Απαντώντας σε ερωτήματα για την υπόθεση Γεωργούλη, ξεκαθάρισε ότι “στα θέματα έμφυλης βίας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι με τα θύματα. Για το θέμα έχει επιληφθεί η βελγική δικαιοσύνη. Μόλις έγινε γνωστή η καταγγελία αντιδράσαμε ακαριαία. Τον απομακρύναμε από το Ευρωμάδα και ζητήσαμε την παράδοση της έδρας. Συγκρίνοντας την στάση της ΝΔ σε ανάλογες περιπτώσεις με εμπλοκή προσώπων που είχαν οργανική σχέση με το κόμμα, καταλαβαίνει κανείς τη διαφορά”, πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις αιτιάσεις περί διαρροών, σημείωσε ότι από την στιγμή που όπως είπε η καταγγέλλουσα ούτε οι γονείς της δεν γνώριζαν, πως προκύπτει οτι γνώριζε ο Παπαδημούλης ή ο Τσίπρας; Όταν ουδείς από την οικογένεια δεν ήξερε πως μπορούν να προσάψουν ευθύνες ή μομφή στον ΣΥΡΙΖΑ; Η διαρροή των στοιχείων είναι ποινικό αδίκημα. Αν δούμε την πολιτική γεωγραφία των διαρροών δεν είναι από τη πλευρά που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο συμβαίνει. Δεν ευσταθεί μια τέτοια κατηγορία, συμπλήρωσε.

Σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονία ότι η σύζυγος του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες μια εταιρεία της στο εξωτερικό, ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε ότι σήμερα ο κ. Τσιάρας απάντησε πως είχε δηλωθεί η εταιρεία στο πόθεν έσχες του 2014. Αλλά η εφημερίδα υποστηρίζει ότι δεν εμφανίζεται η εταιρεία στα πόθεν έσχες των ετών 2015 και 2016, όποτε και πουλήθηκε. “Σε κάθε περίπτωση, γα λόγους δεοντολογίας και διαφάνειας ο κ. Τσιάρας οφείλει να διευκρινίσει αν αναγράφεται η συγκεκριμενη εταιρεία τα δύο επόμενα έτη στο πόθεν έσχες και αν όχι να εξηγήσει γιατί συνέβη αυτό. Υπενθυμίζω ότι το 2016, μετά από νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απαγορεύθηκε στους πολιτικούς και τους συγγενείς τους να είναι ιδιοκτήτες εταιρειών του εξωτερικού”, τόνισε.

  “Η πραγματικότητα των πολιτών είναι αναντίστοιχη με τα δικαιώματα, τα θέλω και τις ελπίδες τους και αυτή την πραγματικότητα ζητούμε την εντολή να την αλλάξουμε προς όφελος της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Και γι΄ αυτό θα επιμείνουμε στην πολιτική αντιπαράθεση με βάση τα προγράμματα και τις αξίες μας”. κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.