ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                    31-3-2023

Θ. Ξανθόπουλος στο ONE: Στις εκλογές συγκρούονται δυο εντελώς διαφορετικά σχέδια για τη χώρα-Με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα έχουμε προοδευτική διακυβέρνηση

“Στις εκλογές που έρχονται οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικά πολιτικά σχέδια για τη χώρα. Εάν δώσουν την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημαίνει ότι θα έχουν επιβραβεύσει την πολιτική του και ότι την επόμενη ημέρα θα έχουμε συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και μια προοδευτική κυβέρνηση. Είναι κρίσιμο να έχουμε κυβέρνηση”.

 Αυτά τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό διαδικτυακό σταθμό ONE Channel και τον Γ. Πολίτη.

 Αναφερόμενος στις υποκλοπές είπε ότι αυτές έχουν πιστοποιηθεί από το πόρισμα της ΑΔΑΕ που επιβεβαιώνει τις παρακολουθήσεις. “Θα πάμε σε εκλογές με παρακολουθούμενο τον αρχηγό του τρίτου κόμματος. Το σκάνδαλο των υποκλοπών αφορά το κράτος δικαίου και την ποιότητα της δημοκρατίας. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε παραιτηθεί η κυβέρνηση μέσα σε ώρες”, υπογράμμισε.

Για τον φράκτη στον Έβρο σημείωσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ακολουθεί τη λογική του άσπρου-μαύρου, επισημαίνοντας ότι κανένας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κανένας Παπαδημούλης δεν πρότειναν την τροπολογία και ότι κάθε ευρω-ομάδα είχε τον δικό της εισηγητή .“Το αποτέλεσμα ήταν ότι η τροπολογία για αποκλεισμό της χρηματοδότησης του φράκτη με ευρωπαικά κονδύλια ψηφίστηκε από συντριπτικό ποσοστό ευρωβουλευτών και τους μισούς ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, στο οποίο ανήκει το κόμμα της ΝΔ. Ετσι ο κ. Μητσοτάκης έμεινε μόνος στην Ευρώπη μαζί με την Μελόνι”, υπογράμμισε.

“Τον φράκτη ούτε τον γκρεμίσαμε ούτε θα τον γκρεμίσουμε αλλά δεν αποτελεί τη λύση του μεταναστευτικού. Ο φράκτης απλά θα αλλάξει τη πορεία των ροών, δεν θα σταματήσει τα μεταναστευτικά ρεύματα. Ήδη έχει ωθήσει κάποιους προς τα πάνω και επιχειρούν να εισέλθουν από τα βόρεια σύνορα στη περιοχή της Δράμας”, συμπλήρωσε. Υπενθύμισε επίσης ότι η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις που απορρέουν από διεθνείς συνθήκες και επανέλαβε ότι ο πυρήνας της λύσης του προβλήματος βρίσκεται σε μια ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική για την μετανάστευση με αλλαγές στον κανονισμό του ασύλου και αναλογική συμμετοχή όλων των κρατών-μελών. Η φύλαξη των συνόρων αποτελεί καθήκον της πολιτείας. Τα σύνορα καθορίζονται στη μέση κοίτη του ποταμού Έβρου, αλλά με την ανέγερση του φράκτη πέρα από την κοίτη, μέσα σε ελληνικό έδαφος, υπάρχει ο κίνδυνος να “γκριζάρουμε’ μόνοι μας ελληνικό έδαφος, κατέληξε.