ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                         14-7-2023

Θ. Ξανθόπουλος στον Σκάι: Παρότι λαβωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση και το μεγαλύτερο Αριστερό κόμμα στην Ευρώπη. Πρέπει να προσαρμοστεί και να ανακάμψει

“Ο ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από μια διπλή εμφατική ήττα και ακολούθησε η αποχώρηση του χαρισματικού ηγέτη του, Αλέξη Τσίπρα. Έπεσαν πολλά μαζί. Αυτό μας κάνει να είμαστε πολύ νουνεχείς και σοβαροί για την ευθύνη που έχουμε απέναντι στη ψήφο των πολιτών. Μην ξεχνάτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρότι ειναι λαβωμενος, έχει 18% ,είναι το μεγαλύτερο Αριστερό κόμμα στην Ευρώπη, είναι η αξιωματική αντιπολίτευση. Και πρέπει εν κινήσει να προσαρμοστούμε γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος”.

 Αυτά τόνισε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλο Ξανθόπουλος, μιλώντας στον Σκάι και την εκπομπή “Αταίριαστοι”. “Το πολύ σημαντικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τα προπύργια του, στον Πειραιά, την Καισιαριανή, όλες τις περιοχές με αριστερή παράδοση. Και ταυτόχρονα η ακροδεξιά επανακάμπτει δυναμικά στο προσκήνιο. Εχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας της δημοκρατίας”, συμπλήρωσε.

 Απαντώντας σε ερώτηση ποιον υποψήφιο για την ηγεσία υποστηρίζει, σημείωσε ότι θα τοποθετηθεί θεσμικά, αφού πρώτα ανακοινωθούν όλες οι υποψηφιότητες, ενώ όσον αφορά ποια πορεία πρέπει να ακολουθήσει, υπογράμμισε με νόημα: “Τι θα πει να στρίψει αριστερά ή κεντροαριστερό; Η υπεράσπιση του κράτους δικαίου είναι αριστερό ή κεντροαριστερό ζήτημα; Οι υποκλοπές και η θεσμική αντίσταση, οι απλήρωτες υπερωρίες που έφερε ο κ. Χατζηδάκης, είναι αριστερά ή κεντροαριστερά ζητήματα; Ενα κόμμα της Αριστεράς πρέπει να διαβάζει την συγκυρία και να προσαρμόζει τη πολιτική του”.  

Σε ότι αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, είπε ότι πρόκειται για μια πολιτική επιλογή με σαφώς συντηρητικό χαρακτήρα. “Εμείς ως Αριστερά θεωρούμε οτι η μοναδική επιλογή που έχει ένα παιδί από το Παρανέστι εως την Αθήνα, για να σπουδάσει, να έχει μέλλον, να γίνει πράξη η κοινωνική κινητικότητα, είναι το καλο δημόσιο πανεπιστήμιο”, πρόσθεσε.

Τέλος με αφορμή ζωντανή σύνδεση του σταθμού με το Παρανέστι Δράμας, ο κ. Ξανθόπουλος την χαρακτήρισε θετική συγκυρία και σημείωσε οτι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, πέρα από τα πρωτοσέλιδα και τoυς mainstream τόπους διακοπών την οποία αξίζει όλοι να ανακαλύψουν και έκανε έκκληση στους πολίτες να τη βάλουν στον προγραμματισμό τους.