ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                              22-2-2022

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Απαράδεκτες καθυστερήσεις και μεθοδεύσεις στην προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού σε Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) – «Ναρκοθετείται» μια μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ με θετική αξιολόγηση

Ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος συνυπέγραψε ερώτηση 61 συνολικά βουλευτών σχετικά με την εγκατάλειψη της πρωτοποριακής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και τον οικογενειακό γιατρό.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Ρεθύμνου και τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. Ανδρέα Ξανθού επισημαίνεται χαρακτηριστικά: Ενώ η μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αξιολογηθεί θετικά από τον ΠΟΥ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ανεξάρτητους αξιολογητές που όρισε ο κ. Κικίλιας, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ναρκοθετεί ουσιαστικά το μέλλον του θεσμού καθυστερώντας πάνω από ένα χρόνο τις προσλήψεις προσωπικού από προκήρυξη που η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ εξέδωσε.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αναγκάστηκε να δηλώσει ότι στηρίζει τις ΤΟΜΥ, στην πραγματικότητα όμως το σχέδιό της για την Πρωτοβάθμια είναι τα ΣΔΙΤ και οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, προσθέτουν οι βουλευτές και ερωτούν τον υπουργό Υγείας, πότε θα προσληφθούν οι επιτυχόντες της τελευταίας προκήρυξης για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης νέων ΤΟΜΥ και
ποιος είναι ο πολιτικός σχεδιασμός του Υπουργείου για την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ και για την προοπτική της ενσωμάτωσης των νέων δομών στο ΕΣΥ.

Επισυνάπτεται η ερώτηση