Αντιδράσεις στον χώρο της αντιπολίτευσης προκαλεί το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για την ανάπτυξη τής Θράκης, το οποίο ψηφίστηκε με την ολοκλήρωση των διεργασιών της επιτροπής.
Ο λόγος των αντιδράσεων κυρίως σε επίπεδο βουλευτών αλλά και οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα και την Καβάλα έχει να κάνει με το γεγονός ότι στο πόρισμα δεν συμπεριλαμβάνει τους Νομούς Δράμας και Καβάλας, που απαλείφονται από αυτό και ονομαστικά.

Ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος επεσήμανε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» για το ίδιο θέμα ότι: «Οι προθέσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας σχετικά με τη λειτουργία της διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη, φάνηκαν εξ αρχής. Η απάλειψη έστω και ονομαστικά, της Ανατολικής Μακεδονίας, δηλαδή των Νομών Δράμας και Καβάλας, ουσιαστικά ποδηγέτησε το πόρισμα της επιτροπής, το οποίο δεν περιέχει κανένα συγκροτημένο σχέδιο, για τις δυο περιοχές. Το καταγγείλαμε εξ αρχής και η εξέλιξη μας δικαίωσε. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση των βουλευτών της πλειοψηφίας σε Δράμα και Καβάλα, οι οποίοι συναίνεσαν σε ένα πόρισμα που δεν συμπεριλαμβάνει τους δυο νομούς. Οι πολίτες μας κρίνουν όλους»