ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                6-1-2024

Θ. Ξανθόπουλος στο Mega: Η ακρίβεια κατατρώει τους μισθούς, οι αυξήσεις δεν επαρκούν για τις ανάγκες και η κυβέρνηση βαζει πρόστιμα -χάδι στους κερδοσκόπους-Γάμος ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσία σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου έπρεπε να έχουν λυθεί

«Τα γεγονότα είναι δύστροπα και ο πληθωρισμός ειδικά στα τρόφιμα είναι διψήφιος. Αυτό σημαίνει ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό, η κυβέρνηση κάτι δεν κάνει καλά και δεν το αντιλαμβάνεται», τόνισε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Φωνάζουμε στην αντιπολίτευση, λέμε για διαρθρωτικού χαρακτήρα μέτρα, η κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει καινούργια μέτρα και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο πληθωρισμός κατατρώει τους μισθούς, οι αυξήσεις που θα δοθούν μάλλον είναι αναντίστοιχες με τις ανάγκες. Οι έλεγχοι καταλήγουν σε πρόστιμα ‘χάδι’ καθώς οι εταιρείες έχουν κερδοσκοπήσει και έχουν εισπράξει δεκάδες εκατομμύρια. Τα πρόστιμα θα πρέπει να έχουν μια αναλογικότητα έτσι ώστε πραγματικά να τσούζουν και να πονάνε».

Ερωτηθείς για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών επεσήμανε μεταξύ άλλων:«Πρέπει να θέσουμε το θέμα στην πραγματική του διάσταση. Πρόκειται για μια διάκριση, έναν περιορισμό δικαιωμάτων πολιτών που έχουν άλλη σεξουαλική επιλογή, να συνάψουν γάμο, να ασκήσουν ένα νόμιμο δικαίωμά τους το οποίο επεκτείνεται σε όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους. Με αυτήν την έννοια είναι ένα ζήτημα για το οποίο δεν θα έπρεπε να γίνεται καμία συζήτηση. Βεβαίως η ΝΔ που είναι συντηρητικό κόμμα με βαθιά συντηρητικούς βουλευτές, το βλέπει με διαφορετική ματιά και εκεί θα κριθεί. (…) Και η τεκνοθεσία προβλέπεται στο νομοσχέδιο που θα επανακταθέσουμε. Είναι ένα δικαίωμα το οποίο θα πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από επιλογή. Σε ένα συγχρονο κράτος δικαίου όπως η Ελλάδα που ανήκει στον πυρήνα της ΕΕ, αυτά τα θέματα έπρεπε να έχουν λυθεί».

Αναφερόμενος στην πρόσκληση συνεδρίασης της Κ.Ο στις Σπέτσες, σημείωσε: «Θα πάω στις Σπέτσες. Η ΚΟ θα συνεδριάσει το 3ημερο 19 – 21 του μήνα. Είναι μια πρωτοβουλία καινοφανής για τα πολιτικά πράγματα της χώρας και είναι μια διαδικασία στην οποία και εμείς οι βουλευτές δεν έχουμε ξανασυμμετάσχει. Με ξένισε. Είναι όμως μια διαδικασία όπου προσπαθούμε να κάνουμε μια πάρα πολύ σοβαρή δουλειά ως ΚΟ. Οι συνεδριάσεις της ΚΟ σε όλα τα κόμματα έχουν ένα συγκεκριμένο τελετουργικό. (…) Εδώ έχουμε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο, θα υπάρξουν 10λεπτες εισηγήσεις και χρονικά προσδιορισμένες συζητήσεις».

https://www.megatv.com/2024/01/06/sfodri-politiki-sygkrousi-gia-tin-akriveia-gamo-omofylon-zeygarion/