ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                 4-3-2024

Τροποποιητικές προτάσεις για την ορθότερη και ταχύτερη ένταξη του διοικητικού προσωπικού που υπηρετεί στις πόλεις της Καβάλας, Δράμας και Διδυμοτείχου καθώς και των περιουσιακών στοιχείων των αντίστοιχων εδρών στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης

Τροπολογία-προσθήκη με στόχο της ορθότερη, ταχύτερη και χωρίς προβλήματα απορρόφηση των διοικητικών υπαλλήλων που υπηρετούν στις πόλεις της Καβάλας, της Δράμας και του Διδυμοτείχου καθώς και των περιουσιακών στοιχείων των αντίστοιχων εδρών των Σχολών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης(ΔΠΘ), κατέθεσαν από κοινού ο  βουλευτής Δράμας και κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος και οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Θεοδ. Τζάκρη, Διον. Καλαματιανός και Ουρ. Θρασκιά.

Η τροπολογία κατατέθηκε σο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με τίτλο “Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων”.

Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, στο πλαίσιο της διαβούλευσης υιοθετήθηκαν σχόλια αναφορικά με ην μεταφορά του διοικητικού προσωπικού που υπηρετεί στις Διοικητικές υπηρεσίες Καβάλας, Δράμας και Διδυμοτείχου καθώς και των περιουσιακών στοιχείων που υπάρχουν σε αυτές τις έδρες. Ωστόσο στο νομοσχέδιο, το ζήτημα αυτό περιορίζεται στα εντασσόμενα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης(Δ.Π.Θ).Τμήματα και Ινστιτούτα των αρ.3,4,5,6,7 και όχι στις έδρες αυτών. Η διατύπωση είναι περιοριστική διότι διοικητικό προσωπικό εκτός από τα Τμήματα υπηρετεί και στις έδρες των Τμημάτων όπως είναι οι υπηρεσίες: προσωπικού, προμηθειών, οικονομικών, σίτισης-στέγασης, τεχνικών υπηρεσιών, κ.ά.

Επίσης τα κάθε είδους περιουσιακά στοιχεία ανήκουν στις έδρες των Τμημάτων και όχι στα Τμήματα αυτά καθ’ εαυτά. Η περιοριστική διατύπωση ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα και καθυστερήσεις στην έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων. Η σκοπιμότητα της ρύθμισης κατατείνει στην αποφυγή τυχόν καθυστερήσεων”.

   Επισυνάπτεται  η Τροπολογία